contador de visitas gratis AMICS UAB-Últims dies per presentar obres al 1r premi «Pensar més» d’assaig jove en memòria de Gabriel Ferrater

Últims dies per presentar obres al 1r premi «Pensar més» d’assaig jove en memòria de Gabriel Ferrater

El convoquen la UAB, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Associació Gabriel Ferrater amb la finalitat de promoure l'escriptura i el pensament crític entre els i les joves estudiants universitaris, investigadors i escriptors en general

El jurat està composat per persones amb reconegut prestigi per la seva aportació acadèmica o intel·lectual

El 27 d’abril vinent finalitza el termini de presentació d’originals a la primera edició del premi «Pensar més» d’assaig jove – Memorial Gabriel Ferrater, que convoquen la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’Associació Gabriel Ferrater.

El premi està dedicat a la figura intel·lectual de Gabriel Ferrater, i al llegat que ens ha deixat la seva obra literària i el seu pensament, i vol ser un homenatge a l’esforç que va esmerçar per ajudar els poetes, els alumnes i els lectors més joves a “pensar més”. Amb aquest guardó, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Associació Gabriel Ferrater i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès volen promoure l’escriptura i el pensament crític entre els joves (escriptors, estudiants universitaris i investigadors) interessats per qualsevol branca del saber, i així contribuir a desenvolupar l’escriptura científica, la intel·ligència i la imaginació, tal com va fer Gabriel Ferrater en els seus textos, les seves conferències i les seves lliçons universitàries.

En aquesta primera edició, el jurat està format per professors i professores de la UAB de diferents especialitats i per altres persones amb reconegut prestigi per la seva aportació acadèmica o intel·lectual: Salvador Cardús, Marina Garcés, David Jou, Jordi Julià i Marta Pessarrodona.

El guardó està obert a qualsevol temàtica sempre que els originals tinguin voluntat reflexiva o pràctica, amb rigor i finalitat divulgativa, i tot seguint l’esperit creatiu i comunicador de Gabriel Ferrater. S’hi poden presentar autors i autores de màxim 35 anys i l’obra guanyadora rebrà un premi de 6.000  €, a més de la seva publicació sota el segell del Servei de Publicacions de la UAB. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web del certamen literari.