contador de visitas gratis AMICS UAB-Dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

La Generalitat de Catalunya convoca tota la ciutadania per fer a les 12.00 h del migdia un minut de silenci respectant les mesures sanitàries de seguretat.

L'any 1981, durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, es va declarar el 25 de novembre com el Dia internacional contra la violència de gènere. Les assistents de la trobada volien denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs. Aquesta denúncia inclou la tortura i els abusos que van patir moltes presoneres polítiques.

El dia escollit per commemorar totes les víctimes de violència de gènere va ser escollit pel violent assassinat de les germanes i activistes polítiques MinervaPatria i María Teresa Mirabal, que van ser assassinades, aquell mateix dia, per la policía secreta a càrrec del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Van trobar els seus cossos sense vida al fons d'un barranc de la zona. Històricament, les dones assassinades aquest dia han sigut clar símbol de lluita i resistència. Finalment, el 1999, l'Organització de les Nacions Unides (ONU) van declarar el dia internacional contra la violència de gènere a aquesta data.

Des d'AmicsUAB hem realitzat algunes activitats per denunciar la violència contra les dones. Si estàs interessat fes click aquí per veure la càpsula "La violència de gènere al confinament" amb Joana Gallego. 

Campanya “Jo em responsabilitzo”

Amb motiu del dia internacional contra les violencies masclistes, l’Observatori per a la igualtat de la UAB ha organitzat diferents activitats. Han organitzat la campanya "Jo em responsabilitzo" adreçada als homes i convidant-los a la reflexió i a l'acció en relació al seu paper com a agents actius i còmplices en les violències contra les dones. La campanya està disponible al fil de twitter de l'Observatori de la UAB.

Altrament, la UAB ha organitzat un taller "Traiem els coixins i parlem" que va dirigit als homes de la comunitat universitària que vulguin fer un pas endavant per lluitar contra la violència masclista.