contador de visitas gratis AMICS UAB-MónNatura Pirineus reobre amb noves activitats per gaudir de l’entorn i celebrar el 20è aniversari

MónNatura Pirineus reobre amb noves activitats per gaudir de l’entorn i celebrar el 20è aniversari

El centre ubicat a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) presenta una programació d’activitats renovada, on destaca una nova visita autoguiada per l’entorn on el protagonista és el gat salvatge i que es posarà en marxa aquest any.

MónNatura Pirineus es consolida com l’equipament de referència per conèixer els Pirineus, pel qual han passat més de 200.000 persones des de la seva obertura l’any 2002.

 

MónNatura

 

MónNatura Pirineus, l’equipament que la Fundació Catalunya La Pedrera té a les Planes de Son, a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà), reobre aquest dimecres 16 de febrer i ho fa celebrant els seus vint anys de vida.

El centre enceta aquesta vintena temporada amb una gran varietat d’activitats i estades per a tota la família i presenta una programació tematitzada on s’aprofundirà en l’astronomia amb la nebulosa d’Orió, en el desgel de primavera, en la brama del cérvol o en la tronca de Nadal.

L’equipament posarà en marxa, durant aquest 2022, una nova visita autoguiada per l’entorn on el protagonista és el gat salvatgeMentre se segueix el camí del gat salvatge es descobriran altres animals que viuen als Pirineus, plantes que li agraden i els seus llocs preferits per descansar i alimentar-se. 

MónNatura Pirineus es consolida com l’equipament de referència per conèixer els Pirineus. Des de la seva obertura l’any 2002 han passat pel centre més de 200.000 persones que han gaudit dels tallers, activitats i de les estades programades.

Aquestes activitats s’engloben en una tasca d’educació ambiental permanent que realitza el centre. Es treballa en la recuperació de la fauna salvatge autòctona, la cultura de la sostenibilitat i la sensibilització mediambiental. Destaquen d’aquests 20 anys de MónNatura Pirineus el descobriment d’una estrella, el programa reintroducció del trencalòs a Europa o el naixement del primer linx del Pirineu català al propi centre de fauna.

MónNatura Pirineus: edifici bioclimàtic, centre de fauna i observatori astronòmic

MónNatura Pirineus, inaugurat l’any 2002, ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic. El centre està dotat d’un edifici bioclimàtic, de més de 3.000 m2, que utilitza energies renovables i es divideix en dues àrees: l’àrea d’activitats i l’àrea residencial i de serveis. A l’edifici hi ha un planetari, un auditori obert a activitats del centre i també per a ús d’entitats de les valls. Igualment hi ha un laboratori on anualment es donen cita durant dues setmanes els participants al programa Joves i Ciència, de la Fundació Catalunya La Pedrera.

La Fundació Catalunya La Pedrera, a través d’equipaments com MónNatura Pirineus, treballa per la recuperació i la divulgació del patrimoni natural de Catalunya. El centre forma part del  Life Green Pedrera (LIFE20 NGO4GD/ES/000021), un projecte recolzat per la Comissió Europea amb el propòsit de mobilitzar, apoderar i generar consciència entre la ciutadania i en especial els joves, vers els objectius del Pacte Verd Europeu (Green Deal).