contador de visitas gratis AMICS UAB-Sis estudiants adscrits al programa Tutoresport de la UAB competeixen a Tòquio 2021

Sis estudiants adscrits al programa Tutoresport de la UAB competeixen a Tòquio 2021

Sis estudiants de la UAB que participen al programa Tutoresport es troben competint als jocs olímpics de Tòquio: Lidón Muñoz, Joan Lluís Pons i Àfrica Zamorano en natació, i Clara Espar, Álvaro Granados i Laura Ester Ramos en waterpolo. Muñoz i Zamorano són estudiants de la Facultat de Medicina; Pons i Ramos, de la Facultat de Biociències; Granados és alumne de la Facultat de Dret i Espar segueix els seus estudis a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera.

Mitjançant el programa Tutoresport, la UAB assigna un professor tutor o tutora que ajuda els joves a gestionar l'impacte en la seva activitat acadèmica que pot ocasionar el fet de participar en compromisos esportius com ara competicions, concentracions o entrenaments. Entre altres funcions, el tutor orienta l'estudiant a l'hora de matricular-se, fa d'interlocutor entre ell o ella i el professorat implicat quan es pot veure afectada la realització d'exàmens o de pràctiques, i segueix el programa docent de les assignatures i facilita el material necessari a l'estudiant quan s'ha d'absentar.

A més dels sis esmentats, participen als jocs olímpics de Tòquio altres esportistes que han participat en el programa Tutoresport en altres cursos: David Alegre, Mireia Belmonte, Marc Boltó, Joan Cardona, Miguel Delas, Anna Espar, Nicolas Garcia, Maica Garcia, Aleix Heredia i Xavier Lleonart.

D'altra banda, la UAB és un referent en l'estudi acadèmic del fenomen esportiu i el moviment olímpic, que es vehicula a través de l'Institut de Recerca de l'Esport, un institut interdisciplinari que aplega especialistes diversos camps acadèmics: economia, comunicació, dret, psicologia, informàtica, ciències de l'educació, etc. Actualment, el Grup de Recerca en Psicologia de l'Esport i l'Activitat Física de la UAB està realitzant una recerca, finançada pel Comitè Olímpic Internacional, per estudiar l'impacte de la pandèmia i l'ajornament de Tòquio 2020 en la salut mental dels esportistes.

 

Més informació: Tutoresport