contador de visitas gratis AMICS UAB-PODCAST: La ciència ho pot respondre tot?

PODCAST: La ciència ho pot respondre tot?

El dilluns 21 de juny a les 16 hores hem realitzat el channel "La ciència ho pot respondre tot?". L'acte s'ha realitzat per Youtube. 

Els ponents han estat el Daniel Rico, director de l'Institut d'Estudis Medievals de la UAB i representant del Servei de Publicacions de la UAB; el David Casacuberta, autor del llibre "La era de Casandra. Una apologia al no saber" i expert de la UAB i el Pol Bertran, Divulgador científic i director editorial de Deagle Group. El moderador ha estat el Joan Carles Marset, director del Servei de Publicacions de la UAB. 

L'era de Cassandra qüestiona l'actual moda assagística d'intentar reduir la complexitat de La nostra societat a algun principi abstracte i mal definit amb el qual es pretén explicar Totes les facetes de la nostra vida, sigui oferint escenaris apocalíptics o optimismes ingenus. Com a alternativa, el text proposa una epistemologia del no saber, d'acceptar que no hi ha models que el puguin explicar tot i resoldre cada problema des del seu context concret i la incertesa inevitable. En un to amè i de vegades irònica, s'analitzen així tendències actuals com el neurocientífic i creure que no es pot entendre tota activitat humana amb només examinar detalladament les nostres neurones, la cultura de la cancel·lació, passant per les teories que presenten el món digital com un entorn manipulador del qual no podem escapar

Format podcast

Vídeo de l'acte: