contador de visitas gratis AMICS UAB-Èxit d'assistència a la presentació de Natura quasi morta

Èxit d'assistència a la presentació de Natura quasi morta

Carme Riera presenta el seu llibre Natura quasi morta a la Torre Vila-Puig. L'acte compta amb l'assistència d'una vintena de persones.

La mallorquina Carme Riera és escriptora i catedràtica de Literatura Española. Ha rebut, entre d'altres normbrosos reconeixements, el Premio Nacional de Literatura i el Premi Nacional de Cultura.

Pilar Beltrán, editora d'Edicions 62 i antiga alumna de la UAB i de Carme Riera, va destacar la figura de la mallorquina com a referent de les lletres catalanes a nivell nacional i internacional i va assegurar que la seva última novel·la, i a la vegada la seva primera incursió en el gènere de la novel·la negra, "ha sorprès a tothom". En aquest sentit, va recordar que aquest gir és fruit de la maduresa literària de Riera. Natura quasi morta va ser descrita com una novel·la de campus, un gènere poc usat a casa nostra, que permet fer un retrat global de l'educació superior actual, de les mancances de la societat i de la poca comunicació intergeneracional. No en va la novel·la negra pretén fer una crítica social a través d'una trama policíaca i d'intriga. Beltrán va destacar també que es tracta d'una novel·la "de veritats i mentides i de jocs de miralls amb dosis justes de misteri i d'ironia".

Per la seva banda, Carme Riera, escriptora i catedràtica de la UAB, va recordar la seva llarga carrera a la universitat i va admetre que el fet d'ubicar la seva última novel·la al campus no li ha suposat una dura tasca de documentació prèvia en l'ambientació (a part de la relacionada amb el sistema policial, més costosa), ja que coneix el campus com el palmell de la mà. Tot i així, va exposar la seva dualitat mental en el moment en què, per una banda, impartia les classes normalment i, per l'altre, enginyava la trama novel·lesca, inspirada en una desaparició d'un alumne d'intercanvi l'any 2007, un cas que encara no s'ha resolt.

En un ambient distès i familiar, Carme Riera va parlar dels seus inicis com a lectora apassionada pels llibres i de la seva evolució com a escriptora, així com de la seva obra i dels seus personatges preferits.

La sessió va permetre també fer un balanç de la situació actual en el mercat editorial.