contador de visitas gratis AMICS UAB-Presentació del llibre Els anys del PSUC. Els anys de l'antifranquisme

Presentació del llibre Els anys del PSUC. Els anys de l'antifranquisme

El PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya) va tenir un paper determinant en la història de Catalunya sota el franquisme. Els anys del PSUC. El partit de l'antifranquisme (1956-1981) explica la trajectòria d'aquest partit des del seu primer congrés l'any 1956 fins al cinquè, celebrat l'any 1981. S'hi estudien els factors que permeten comprendre el paper que va assolir el partit dels comunistes de Catalunya - amb la seva relació singular amb el PCE - en la societat catalana durant els anys 1960 i 1970, quan va esdevenir la principal formació política antifranquista, i com va exercir-lo.

En els 25 anys que van des del 1956 fins el 1981, no és possible explicar la història de la societat catalana sense considerar el paper d'un partit que va agrupar milers d'homes i dones decidits a fer possible la democràcia a Espanya i l'autonomia a Catalunya.

Carme Molinero i Pere Ysàs són catedràtics d'Història Contemporània del Universitat Autònoma de Barcelona i membres del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica. La seva recerca s'ha centrat en la història social i política de l'època franquista i en la transició de la dictadura a la democràcia i s'ha plasmat en nombroses publicacions, moltes d'elles en col·laboració. També han publicat nombrosos articles en revistes especialitzades i han participat en obres col·lectives i congressos. 

Consulteu l'entrevista amb els autors